Η ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ Ρ.Ε.Α.

Η Ρ.Ε.Α. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τη διατροφολόγο, Αμαλία Χαροκόπου, η οποία θα αναλάβει τη φροντίδα και τη βελτίωση των αθλητριών.

Η ομάδα μας εξελίσσεται σε όλους τους τομείς, θέλοντας να παράσχει τις καταλληλότερες συνθήκες για τις παίκτριες στην ομάδα γυναικών, αλλά και των τμημάτων υποδομών. Η Ρεθυμνιώτισσα πτυχιούχος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου (Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας), Αμαλία Χαροκόπου, θα συνεργαστεί με την Ακαδημία και τη μεγάλη ομάδα, όπου θα πραγματοποιεί επισκέψεις με στόχο τη διατροφική εκπαίδευση μεγάλων και νεαρών παικτριών, ενώ θα πραγματοποιεί και ανάλογες μετρήσεις.

Άλλωστε, η σημασία της αθλητικής διατροφής αντανακλάται σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού. Οι περισσότερες επαγγελματικές ομάδες συμβουλεύονται έναν αθλητικό διαιτολόγο-διατροφολόγο με στόχο την βελτίωση της αθλητικής απόδοσης. Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, υπάρχει μεγάλο κενό, κάτι που δεν ισχύει πλέον για την ομάδα μας.

Ο αθλητικός διαιτολόγος-διατροφολόγος είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή και την υιοθέτηση συγκεκριμένων διαιτητικών πρακτικών και επιλογών μενού ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του αθλητή όπως είναι: οι εξατομικευμένες ανάγκες (σωματικές, διατροφικές, επαγγελματικές, οικογενειακές), οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, η κατάσταση υγείας του αθλητή, η επαρκής ενεργειακή κάλυψη με στόχο τη βέλτιστη ανάπτυξη (όταν πρόκειται για επίπεδο ακαδημίας).

Η Ρ.Ε.Α. καλωσορίζει την Αμαλία Χαροκόπου στην οικογένεια της και της εύχεται μία δημιουργική χρονιά και συνεργασία.